پزشکی

فرق دستکش پودری و غیر پودری چیست؟

فرق دستکش پودری و غیر پودری

مقدمه
پزشکان و کادر درمان معمولاً هنگام معاینه بیماران و انجام سایر کارها از دستکش پزشکی استفاده می‌کنند. دستکش ها از عفونت محافظت می‌کنند و از تماس مستقیم با مایعات و میکروب‌ های بدن جلوگیری می‌کنند. آنها پودری یا بدون پودر هستند و هر نوع دستکش ویژگی ها و مزایای منحصر به فرد خود را دارد. در این مقاله به تفاوت بین دستکش پودری و غیر پودری می پردازیم. تا پایان همراه ما باشید.

چرا دستکش پودری؟

دستکش پودری حاوی نشاسته ذرت است که به عدم چسبندگی و پوشیدن سریع آنها کمک می‌کند در عین حال رطوبت دست های شما را نیز کاهش می‎دهد. به دلیل استفاده سریع و کارآمد آنها در مراکز مراقبت های بهداشتی بسیار محبوب هستند. به خصوص اگر بیش از حد عرق کنید، پودر داخل دستکش عرق را جذب کرده و پوشیدن و درآوردن دستکش را ساده تر می‌کند.

دستکش های پودری به پوست کاربر چسبیده و در صورت استفاده طولانی مدت، حساسیت یا آلرژی ایجاد می کنند. آلرژی یا حساسیت به لاتکس ممکن است با پودر نشاسته ذرت تشدید شود.

همچنین نگرانی هایی در رستوران ها و مجموعه های غذایی در مورد دستکش های پودری به دلیل امکان آلوده کردن غذاها وجود دارد.

ویژگی ها و مزایای کلیدی دستکش پودری

دستکش پودری دارای طراحی قوی است که پوشیدن آن را ساده تر می‎کند. این دستکش ها ارزان تر از دستکش های بدون پودر هستند و معمولاً به صورت عمده خریداری می‌شوند.

در این دستکش ها روان کننده های خشک مانند نشاسته ذرت و سیلیکون برای ساده کردن پوشیدن دستکش و جلوگیری از چسبیدن دستکش ها به هم در طول فرآیند تولید استفاده می‌شود. محبوب ترین روان کننده برای دستکش های پودری نشاسته ذرت است.

شما می‌توانید به سرعت دستکش های خود را برای استفاده از دستکش دیگر تعویض کنید. این دستکش ها به کاهش تعریق کمک می‌کنند زیرا پودر نشاسته عرق را جذب می‌کند.

چرا دستکش غیر پودری؟

دستکش ‌های بدون پودر معمولاً به آسانی دستکش‌ های پودری قابل استفاده نیستند. کسانی که به لاتکس حساسیت دارند یا نگران عوارض جانبی دستکش های پودری هستند، معمولاً نسخه بدون پودر دستکش نیتریل را انتخاب می‌کنند. فرق دستکش نیتریل و لاتکس در این نکته نهفته است که نیتریل یک لاستیک مصنوعی است که در برابر مواد شیمیایی و سایر مواد مضر بسیار مقاوم است. دستکش های نیتریل بدون پودر نسبت به دستکش های لاستیکی معمولی در برابر سوراخ شدن مقاوم تر هستند.

علاوه بر این توجه داشته باشید اگر پودر نشاسته ذرت در طول عمل جراحی و سایر شرایطی که بافت ها در معرض دید قرار می‌گیرند، به داخل بافت ها نفوذ کند، می‌توانند روند بهبود را کندتر کنند. این بخش بزرگی از دلیل استفاده بیشتر از دستکش های بدون پودر در طی عمل های جراحی حساس است. دستکش های بدون پودر را نمی‌توان به سرعت از دست خارج کرد که یکی از معایب آنها است.

ویژگی ها و مزایای کلیدی دستکش بدون پودر

دستکش های بدون پودر محکم و ماندگار بوده و برای محیط های خشن تر مفید هستند. آنها در برابر آب مقاوم بوده و برای استفاده در صنایع غذایی و شیمیایی ایده آل  هستند. پوشیدن این دستکش ها از دستان شما به خوبی محافظت می‌کند.

همچنین باعث کاهش قابل توجه خطر آلودگی در طول بسته بندی محصولات غذایی می‌شود. دستکش های بدون پودر نسبت به دستکش های پودری روی پوست ملایم ترند. در عین حال یک محافظ قوی برای کارهای دشوار فراهم می‎کند.

آیا پودر بر عملکرد دستکش تأثیر می‌گذارد؟

وجود یا عدم وجود پودر نشاسته ذرت بر یکپارچگی دستکش لاتکس تأثیر نمی‌گذارد. پودر به کار رفته در دستکش در درجه اول به افراد این امکان را می‌دهد که پس از شستن دست، دستکش را راحت تر بپوشند. این ویژگی به ویژه در اوایل دهه 1980 بسیار مهم بود، زمانی که بسیاری از متخصصان شروع به پوشیدن دستکش در طول درمان بیماران قبل از ظهور ضد عفونی کننده های دست بدون آب و الکل کردند.

دستکش های تولید شده در آن دوران معمولاً به شدت پودری می‌شدند  بنابراین می‌توانستند با تلاش کمی روی دست ها قرار گیرند. متأسفانه، وجود پودر اضافی نیز می‌تواند باعث درماتیت دست برای افرادی شود که نشاسته ذرت را در فاصله زمانی بین تعویض دستکش به طور کامل شستشو نمی‌دهند.

تولیدکنندگان به تدریج غلظت پودر را کاهش داده‌اند، تا جایی که بیشتر دستکش های لاتکس کم پودر یا بدون پودر هستند. با استفاده از دستکش‌های بدون پودر، برخی از کارکنان مراقبت‌ های بهداشتی متوجه می‌شوند که ممکن است عرق دست بیشتری داشته باشند، زیرا پودری برای جذب تعریق وجود ندارد. با این حال، آنها همچنین می‌توانند با درماتیت دست که ناشی از تحریک پودر باقی مانده پس از شستن دست است، مشکل کمتری داشته باشند.

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که اگر فردی قصد استفاده از دستکش های بدون پودر را داشت باید قبل از پوشیدن دستکش، دست های خود را کاملاً خشک کند. زیرا رطوبت باقی مانده روی دست ها در اثر خشک شدن نامناسب، پوشیدن دستکش را بسیار دشوار می‌کند.

دستکش های یکبار مصرف پودری برای کسانی که نیاز به تغییرات سریع زیادی در دستکش دارند، مانند افرادی که در تهیه غذا کار می‌کنند، مناسب است. پودری که اغلب از نشاسته ذرت درست می‌شود، پوشیدن و برداشتن دستکش ‌ها را آسان ‌تر می‌کند.

اما متأسفانه، پودر در هر جایی که لمس شود، مقداری باقیمانده باقی می‌گذارد که می‌تواند باعث آلودگی شود. پودر روی دستکش های لاتکس می‌تواند خطر ابتلا به آلرژی را نیز افزایش دهد و دستکش های لاتکس پودری را به انتخابی کمتر محبوب تبدیل کند.

فرق دستکش پودری و غیر پودری

دستکش پزشکی یک انتخاب خوب برای افرادی است که می‌خواهند از احتمال عفونت جلوگیری کنند. با این حال، پوشیدن و درآوردن آنها ممکن است دشوارتر باشد، بنابراین دستکش های پودری احتمالا انتخاب بهتری برای کسانی باشد که نیاز به تعویض مکرر دستکش دارند. همچنین برای افرادی که پوست حساسی دارند، ایده آل است.

افرادی که در صنایع غذایی یا با مواد خطرناک کار می‌کنند نیز ممکن است به دلایل ایمنی دستکش های بدون پودر را به دستکش های پودری ترجیح دهند.

پوشیدن و برداشتن دستکش های پودری در مقایسه با دستکش های بدون پودر معمولاً کمی راحت تر است. بسیاری فکر می‌کنند وقتی پودر نشاسته ذرت به  دستکش اضافه شود دستکش ایمن تر است زیرا خطر پارگی دستکش را کاهش می‌دهد. اما این طور نیست و این پودرها فقط برای کاربر راحتی مصرف را ارائه می دهند.

تفاوت دستکش لاتکس با پودر و بدون پودر

دستکش‌ های بدون پودر به روشی مشابه دستکش ‌های پودری ساخته می‌شوند، اما پوشش پودری با فرآیند دیگری جایگزین می‌شود که به خشک نگه داشتن دستکش‌ ها کمک می‌کند و پوشیدن و درآوردن آن‌ها را ساده تر می‌کند. این فرآیند کلرزنی نامیده می‌شود و در آن از یک ترکیب مبتنی بر کلر برای کمک به حذف پودر از مواد دستکش استفاده می‌شود. این ترکیب گاهی اوقات می‌تواند باعث واکنش های آلرژیک شود، بنابراین دستکش های بدون پودر همیشه بهترین انتخاب برای کسانی که پوست حساسی دارند، نیستند.

پوشیدن و درآوردن دستکش های پودری نیز بسیار ساده تر از دستکش های غیر پودری است. دستکش های پودری معمولاً از لاتکس ساخته می‌شوند، اما می‌توانند از نیتریل یا وینیل نیز ساخته شوند و با پودر نشاسته ذرت پوشانده شوند تا به خشک نگه داشتن دست ها کمک کنند. برای مطالعه بیشتر مقاله تفاوت دستکش وینیل با لاتکس را بررسی نمایید.

دستکش‌ های پودری نسبت به دستکش‌ های بدون پودر احتمال واکنش‌های آلرژیک کمتری دارند، زیرا پودر به جذب هر گونه باقیمانده یا رطوبتی که ممکن است روی پوست شما باشد کمک می‌کند. اما در واقع می‌تواند خطر عفونت را افزایش دهد زیرا پودر می‌تواند به عنوان حامل باکتری‌ ها عمل کند. به همین دلیل، کسانی که با بیماران سر و کار دارند یا در یک محیط بیمارستان کار می‌کنند، دستکش های بدون پودر را بهترین گزینه برای خود می‌دانند.

سخن پایانی
در این مقاله درباره فرق دستکش پودری و بدون پودر صحبت کردیم. هر کاربر با توجه به نیاز و کارکردی که انتظار دارد باید اقدام به انتخاب بهترین دستکش نماید. در فروشگاه درمارز می توانید انواع دستکش های پزشکی را با قیمت عمده خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *