پزشکی

فرق دستکش جراحی با لاتکس

فرق دستکش جراحی با لاتکس

مقدمه:

دستکش جراحی و دستکش لاتکس اصطلاحات متفاوتی هستند و ممکن است در موارد مختلف استفاده شوند. این دو نوع دستکش تفاوت‌های مهمی در طراحی، مواد ساخت، و کاربردها دارند. در این مقاله به فرق دستکش جراحی با لاتکس پرداخته شده است.با ما تا انتها همراه باشید.

دستکش جراحی علاوه بر محافظت از دست ها و انگشتان، به عنوان یک لایه محافظ نیز عمل می‌کنند. دستکش ها بطورکلی برای محافظت از دست‌ها و انگشتان فرد استفاده کننده و بیمار طراحی شده است. در حال حاضر جنس ها و سبک های مختلفی از دستکش جراحی برای متخصصان پزشکی در دسترس است.

چرم، وینیل، نیتریل، لاتکس و پارچه تنها تعدادی از موادی هستند که می‌توان از آنها برای ساخت دستکش استفاده کرد. استفاده از دستکش جراحی در کنترل عفونت بسیار مهم است. شما می‌توانید از بین انواع آنها بهترین نوع دستکش را انتخاب کنید. دستکش ها برای کنترل عفونت در بیمارستان ها و سایر مراکز مراقبت های بهداشتی مورد نیاز هستند.

اکثر کارکنان مراقبت های بهداشتی هنگام مراقبت از بیمار از دستکش استفاده می‌کنند. اما هنوز سؤالات زیادی در مورد زمان استفاده از دستکش و بهترین نوع دستکش وجود دارد. سه دلیل اصلی وجود دارد که چرا کارکنان مراقبت های بهداشتی باید از دستکش استفاده کنند که عبارتند از محافظت از خود در برابر عفونت، محافظت از بیمار در برابر عفونت و جلوگیری از گسترش عفونت.

با اینحال پوشیدن دستکش تضمینی برای عدم ابتلا به عفونت نیست، اما خطر را کاهش می‌دهد. مهم است که به یاد داشته باشید قبل و بعد از پوشیدن دستکش، دست های خود را بشویید. لاتکس، نیتریل و وینیل رایج ترین دستکش های جراحی موجود هستند.

برای اطلاع از بهترین قیمت دستکش لاتکس به سایت درمارز طب مراجعه فرمایید.

دستکش های لاتکس راحت ترین انواع دستکش جراحی هستند و بهترین تناسب را با دست ها ارائه می‌دهند، اما برخی از افراد به لاتکس حساسیت دارند. خرید دستکش نیتریل جایگزین خوبی برای کسانی است که به لاتکس حساسیت دارند. دستکش‌ وینیل ارزان‌ ترین نوع دستکش بعد از دستکش نایلونی هستند، اما به اندازه دستکش‌ های لاتکس یا نیتریل مناسب نیستند.

هنگام تصمیم گیری برای پوشیدن دستکش، مهم است که نوع کاربرد و سطح خطر مربوطه را در نظر بگیرید. به عنوان مثال، هنگام تمیز کردن زخم یا زمانی که با خون یا سایر مایعات بدن کار می‌کنید باید از دستکش جراحی باکیفیت و مقاوم استفاده کنید. با انجام این گام های ساده می‌توانید به محافظت از خود، بیمار و جامعه در برابر گسترش عفونت کمک کنید.

علاوه بر این هنگامی که در حال تمیز کاری هستید، با بسیاری از مواد شیمیایی، صابون ها و سایر مواد خشن در تماس هستید، برای ایمن نگه داشتن دستان خود به یک دستکش نیاز دارید. بهترین نوع دستکش برای تمیزکاری لاتکس، نئوپرن و وینیل است. اما برای ظرفشویی، دستکش های نئوپرن بهترین گزینه هستند. اگر برای تهیه و پخت غذا از دستکش استفاده می‌کنید، برخی از بهترین گزینه ها لاتکس و وینیل هستند.

برای مطالعه بیشتر نیز می توانید مقاله دستکش لاتکس چیست را بخوانید.

دستکش جراحی بدون پودر

دستکش های جراحی در انواع با پودر، کم پودر و بی پودر در دسترس هستند. دستکش پودری به طور کلی شامل نوعی نشاسته ذرت یا پودر تالک است که به پوشیدن و درآوردن راحت دستکش و کاهش تعریق دست ها کمک می‌کند. آنها به دلیل استفاده سریع و کارآمد در مراقبت های بهداشتی محبوب هستند. دستکش‌های بدون پودر به منظور جلوگیری از حساسیت و واکنش‌های آلرژی‌زا مرتبط با پودر در بسیاری از محیط‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ویژگی‌ها و کاربردهای دستکش لاتکس بدون پودر عبارتند از:

دوری از حساسیت:
– دستکش بدون پودر باعث کاهش حساسیت و واکنش‌های آلرژی‌زا مرتبط با پودر تالک در دستکش می‌شود.

جلوگیری از آلودگی پودر:
– عدم استفاده از پودر در داخل دستکش باعث جلوگیری از آلودگی محیط کار و تجهیزات می‌شود.

راحتی در استفاده و خارج کردن از بسته بندی:
– دستکش‌های بدون پودر باعث راحتی در پوشش دستان می‌شوند و همچنین در زمان خارج کردن دستکش از بسته‌بندی کمک می‌کنند.

کاربردهای صنعتی:
– در برخی از صنایع، از جمله صنایع الکترونیک، خودروسازی، پزشکی و غیره، دستکش‌های لاتکس بدون پودر برای حفاظت از محصولات یا تجهیزات مورد استفاده قرار می‌گیرند.

محیط‌های پزشکی:
– در محیط‌های پزشکی، دستکش لاتکس بدون پودر ممکن است برای جلوگیری از تداخل با فرآیندهای حساس یا جلوگیری از آلودگی‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

توجه داشته باشید که حتی دستکش‌های بدون پودر نیز ممکن است برخی از افراد به لاتکس حساسیت داشته باشند. در صورت نیاز، می‌توانید از دستکش‌های نیتریل یا وینیل استفاده کنید.

دستکش جراحی لاتکس کم پودر

دستکش جراحی لاتکس در انواع دستکش لاتکس پودری غیر پودری و کم پودر عرضه می‌شوند. دستکش ‌های بدون پودر رایج ‌تر هستند، زیرا تالک و سایر پودرها پوست بسیاری از افراد را تحریک می‌کنند. بنابراین کارفرمایان در صورت شکایت از سوزش پوست باید از خرید آنها اجتناب ‌کنند. دستکش ‌های یکبار مصرف لاتکس بادوام، مستحکم و از مواد لاستیکی زیست تخریب‌ پذیر ساخته شده‌اند که راحتی و حساسیت لامسه بیشتری برای کاربر ایجاد می‌کند.

استفاده از دستکش های لاتکس در آشپزخانه رایج  است زیرا می‌توانند دست و غذا را از آلودگی متقابل محافظت کنند. آشپزخانه های تجاری می‌توانند از دستکش های لاتکس برای اهداف مختلف استفاده کنند.

با وجود خطراتی که پودر موجود در دستکش های پودری ایجاد می‌کند، بسیاری از محیط های کاری به دلیل سطح راحتی و سهولت استفاده، این نوع دستکش ها را ترجیح می‌دهند. دستکش جراحی لاتکس کم پودر نیز برای برخی از مشاغل به دلیل جذب عرق دست و سهولت استفاده گزینه بسیار مناسبی است.

مزایا و معایب استفاده از دستکش جراحی

استفاده از دستکش در حین جراحی مزایا و معایبی دارد، اما تصمیم باید به صورت موردی گرفته شود. با استفاده نادرست و بیهوده از دستکش، منابع هدر می‌رود و خطر انتقال متقاطع افزایش می‌یابد. علاوه بر این، دستکش‌ های نامناسب باعث می‌شوند که فرد در معرض مواد شیمیایی و سمی موجود در مواد دستکش قرار بگیرد، که می‌تواند باعث ایجاد حساسیت پوستی یا اختلال در عملکرد فرد شود.

هنگام استفاده از دستکش در حین جراحی، یکی از نگرانی های اولیه احتمال سرایت عفونت به دیگران است. آنها می‌توانند شانس ابتلا به عفونت را افزایش دهند اگر به درستی پوشیده نشده باشند و محافظت کافی ارائه نکنند. بسیار مهم است که پرسنل پزشکی انگیزه های خود را برای پوشیدن دستکش قبل از تصمیم گیری در مورد نحوه برخورد با بیماران درک کنند. برای حفظ ایمنی دستکش باید به درستی استفاده شود و متناسب با نوع کاربرد باشد.

تفاوت دستکش جراحی با لاتکس

 دستکش لاتکس، نیتریل و وینیل به عنوان دستکش معاینه در بین پزشکان و متخصصین شناخته می شوند و دارای سایزبندی از XSmall تا XLarg هستند. دستکش های جراحی با توجه به اینکه در عمل های پزشکی مورد استفاده قرار میگیرند از نظر انتقال حسه لامسه و حساسیت بسیار بالاتر و بهتر از دستکش های معاینه می باشند. سایزبندی دستکش جراحی از 5 تا 9 است.

زمان و نحوه پوشیدن دستکش در مراقبت های بهداشتی

متخصصان پزشکی از دستکش جراحی یکبار مصرف ساخته شده از لاتکس، نیتریل یا وینیل استفاده می‌کنند تا از انتقال عفونت به و از بیماران جلوگیری کنند.

هیچ راه حل یکسانی برای استفاده صحیح از دستکش وجود ندارد. برخی از کارکنان مراقبت های بهداشتی در تمام جنبه های مراقبت از بیمار به راحتی از دستکش استفاده می‌کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است فقط در طول روش های تهاجمی از دستکش استفاده کنند. در واقع تصمیم برای پوشیدن دستکش با پزشک است.

هنگام تصمیم گیری در مورد پوشیدن یا عدم استفاده از دستکش، مهم است که احتمال قرار گرفتن در معرض خون و مایعات بدن را در نظر بگیرید. یک جفت دستکش با ارائه یک لایه محافظ، پزشک و بیمار را از عفونت محافظت می‌کند. علاوه بر این پوشیدن دستکش برای حفظ سلامتی، اجتناب از قرار گرفتن در معرض غشاهای مخاطی، پوست یا خون بیمار ضروری است.

بیشتر بخوانید: فرق دستکش نیتریل با لاتکس چیست؟

با مراجعه به سایت شرکت تجهیزات پزشکی مصرفی درمارز طب  تمامی محصولات خود را با بهترین قیمت  تهیه فرمایید.

سخن پایانی: همانطور که بیان شد دستکش جراحی انتقال حس بالایی دارد از این رو برای انجام عمل جراحی بسیار مناسب است. از طرفی هم با توجه به طولانی بودن فرآیند عمل جراحی نیاز به این دارد که کمترین تعریق را ارائه دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *