پزشکی

نخ بخیه ویکریل چیست؟

نخ بخیه ویکریل چیست؟

مقدمه
نخ بخیه ویکریل از رایج ترین نخ های بخیه در جراحی ها است. این نخ ویژگی هایی دارد که آن را از سایر نخ های بخیه متمایز می کند. مصنوعی، قابل جذب و چند رشته ای از مهمترین ویژگی های نخ ویکریل است. در ادامه مقاله همراه ما باشید تا بیشتر درباره نخ ویکریل بدانید.

نخ بخیه ویکریل

نخ بخیه ویکریل یکی از انواع نخ بخیه قابل جذب مصنوعی است که برای بستن بافت نرم مثلا در جراحی چشم استفاده می‌شود. بستن زخم روشی برای تسریع روند بهبودی بافت پس از آسیب و جراحی است. استفاده از بخیه رایج ترین راه برای اتصال بافت آسیب دیده با تشکیل اسکار کوچک است. نخ ویکریل جزء دسته نخ های مصنوعی است که جذب بدن می‌شود و نیازی به کشیدن بخیه پس از بهبودی ندارد.

نام دیگر نخ ویکریل

نخ ویکریل یک نخ جراحی پرکاربرد است که به عنوان نخ پلی گلاکتین ٩١٠ نیز شناخته می‌شود. بخیه های قابل جذب معمولاً حدود 50 درصد از استحکام کششی خود را طی 60 روز توسط هضم آنزیمی یا هیدرولیز از دست می‌دهند. پزشک و جراح بر اساس نوع بافت و زمان تقریبی ترمیم، از انواع نخ بخیه برای بستن زخم‌ها و آسیب های بافتی استفاده می‌کنند.

ویژگی های خاص نخ بخیه قابل جذب زیست سازگاری آن است که خطر واکنش های نامطلوب را کاهش می‌دهد و باعث تسریع بهبودی می‌شود. علاوه بر این، بخیه های قابل جذب از موادی تشکیل شده‌اند که به طور طبیعی تجزیه شده و به مرور زمان توسط بدن جذب می‌شوند و نیازی به برداشتن آن ها نیست.

در نتیجه یک مزیت قابل توجه برای بیمار دارد و نیاز به اقدامات پزشکی اضافی و هزینه های مرتبط را کاهش می‌دهد. یکی دیگر از عواملی که به محبوبیت فزاینده بخیه های قابل جذب کمک می‌کند، تطبیق پذیری آنهاست. می‌توان از آن در روش های مختلف جراحی از جمله ترمیم بافت نرم، جراحی قلب و عروق و جراحی ارتوپدی استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: کاربرد انواع نخ بخیه چیست؟

ویژگی های نخ بخیه ویکریل

  • مناسب برای بستن عروق و بافت های نرم
  • مناسب برای جراحی های مختلف چشم
  • مناسب برای پوست و فاسیا
  • تهیه شده از نخ بافته مصنوعی بنفش رنگ
  • قابلیت جذب معمولا بین ۶۵ تا ۷۰ روز
  • دارای روکش نخ استئارات کلسیم

کاربرد نخ ویکریل

خطر عفونت پس از عمل جراحی بالا است، به طوری که حدود 1٪ تا 5٪ از تمام جراحی ها دچار عفونت محل جراحی می‌شوند. بستن زخم ها خطر عفونت را کاهش می‌دهد به همین دلیل نخ های جراحی بسیاری با قابلیت های مختلف تولید و به بازار عرضه شده‌اند.

برای فرآیند بهبود، بخیه ایده‌ آل باید دارای استحکام مکانیکی کافی و توزیع کشش یکنواخت و همچنین انعطاف ‌پذیری بالا باشد تا بهترین عملکرد را داشته باشد. نخ ویکریل کاربردهای زیادی دارد. از این نخ بخیه برای بستن بریدگی ها و یا رگ های آسیب دیده در جراحی عمومی استفاده می‌شود. همچنین در جراحی دستگاه گوارش، جراحی چشم، جراحی پلاستیک، ارتوپدی، اورولوژی، زنان و زایمان، مامایی و انواع بریدگی های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تفاوت نخ ویکریل و کرومیک

نخ کرومیک، یک نخ بخیه طبیعی است که از روده گاو، گوسفند یا بز تولید می‌شود. نخ بخیه کرومیک ساختاری یکنواخت و مقاومت کششی بالایی دارد و حدود 21 روز از بافت حمایت می‌کند. نخ ویکریل از مواد مصنوعی قابل جذب به شکل چند رشته ای تولید شده است. نخ ویکریل مقاومت کششی بالاتری نسبت به نخ کرومیک دارد و مدت زمان بیشتری از بافت های آسیب دیده حمایت می‌کند. مقاومت این نخ جراحی حدود 4 هفته است و در مقایسه با نخ کرومیک واکنش بافتی بسیار پایینی دارد.

رنگ نخ ویکریل

روش های جراحی برای به حداکثر رساندن کیفیت زندگی بیمار، به حداقل رساندن خطر عفونت و کاهش میزان بستری مجدد در بیمارستان، نیازمند بسته شدن زخم و بهبود موثر هستند. بخیه ها جزء ضروری بسته شدن و بهبود زخم هستند و در روش های مختلف از جراحی باز تا جراحی کم تهاجمی استفاده می‌شوند. نخ های بخیه در انواع رنگ ها و سایزهای مختلف تولید می‌شوند. نخ ویکریل در دو رنگ بنفش و بژ در بازار موجود است.

انواع سایزهای نخ ویکریل

بخیه های مختلف برای بستن زخم‌ها و آسیب های بافتی استفاده می‌شوند. نخ بخیه قابل جذب از جمله نخ ویکریل از طریق واکنش های آنزیمی یا هیدرولیز که در بدن انسان انجام می‌شود، تجزیه شده و از بین می‌رود. بخیه های قابل جذب قبلا از مواد طبیعی مانند روده گوسفند و بز ساخته می‌شدند. از این بخیه ها برای دوخت بافت های عمیق استفاده می‌شود که بسته به ترکیب بخیه در عرض ده روز تا چهار هفته در بدن تجزیه می‌شود.

نخ ویکریل به صورت چند رشته ای موجود است. این نخ بخیه در قطر های 0، 2-0 ، 3-0 ، 4-0 موجود است. انواع نخ ویکریل روکش دار برای بستن بافت نرم مورد استفاده قرار می‌گیرد. نخ ویکریل رپید نیز برای بستن کوتاه مدت زخم‌ ها و بخیه بافت های نرم سطحی استفاده می‌شود. انواع سایزهای نخ ویکریل موجود در بازار شامل بدون روکش از 0-10 تا 0-9 متغیر است و روکش دار در سایزهای 0-9 تا 2 موجود است. این نخ بخیه ممکن است به رنگ بنفش یا رنگ نشده باشد.

بیشتر بخوانید: تفاوت نخ بخیه راند و کات چیست؟

انواع سوزن های نخ ویکریل

نخ ویکریل جزء نخ های بخیه مصنوعی است. مواد بخیه مصنوعی به گونه ای طراحی شده‌اند که ظرفیت نگهداری بهتر بافت را فراهم کنند که منجر به کاهش خطر عفونت و کاهش تشکیل بافت اسکار می‌شود. این بخیه ها به طور خاص برای مطابقت با هر کاربردی طراحی شده است، نتایج بیمار را بهبود می‌بخشند و بهبودی ایمن تر را تضمین می‌کند.

نخ ویکریل هم بدون سوزن و هم همراه با سوزن عرضه می‌شود. انواع سوزن های نخ ویکریل شامل سوزن های کات و راند هستند که با نخ هایی با سایزهای مختلف در جراحی ها استفاده می‌شوند. این نخ بخیه به صورت استریل در بسته بندی های تکی توسط برندهای مختلف تولید و به بازار عرضه می‌شود.

سخن پایانی
نخ بخیه جراحی ویکریل یک وسیله پزشکی است که برای بستن زخم‌ها و برش ها در طول عمل جراحی استفاده می‌شود. بخیه ها در روش های مختلف جراحی از جمله جراحی عمومی، جراحی پلاستیک، زنان و زایمان و چشم پزشکی استفاده می‌شود. آنها برای اطمینان از بسته شدن مناسب زخم و به حداقل رساندن خطر عفونت یا سایر عوارض حیاتی هستند. بخیه های جراحی برای جراحان و متخصصان پزشکی ضروری است و آنها را قادر می‌سازد مراقبت های ایمن و موثر از بیمار ارائه دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *