پزشکی

تفاوت نخ ویکریل و کرومیک چیست؟

تفاوت نخ ویکریل و کرومیک چیست؟

مقدمه
جراحی ها یک فعالیت روزمره در بیمارستان هستند در نتیجه نیاز دائمی به وسایل پزشکی از جمله نخ بخیه وجود دارد. اگر به دنبال نخ های بخیه‌ قابل جذب هستید، انواع مختلفی در دسترس هستند که نخ ویکریل و نخ کرومیک از انواع آنها است. این دو نخ جراحی با شباهت هایی که دارند اما با هم تفاوت هایی هم دارند. در این مقاله قصد داریم به تفاوت نخ ویکریل و کرومیک بپردازیم. تا پایان همراه ما باشید.

نخ بخیه چیست و چه کاربردی دارد؟

نخ های بخیه تجهیزات جراحی استریلی هستند که پزشکان و جراحان برای بستن زخم های عمیق پس از آسیب یا جراحی از آنها استفاده می‌کنند. بخیه ها بافت های بدن را در کنار هم نگه می‌دارند و به بهبودی کمک می‌کنند. آنها معمولاً همراه با استفاده از سوزن استفاده می‌شوند.

نخ های بخیه در گذشته از مواد گیاهی مانند کنف و پنبه یا مواد حیوانی مانند مو، پشم و ابریشم ساخته می‌شدند. بخیه ها همیشه برای بستن برش یا محل آسیب استفاده نمی‌شوند بلکه در چسباندن قطعات فلزی و چینی نیز استفاده می‌شوند.

انتخاب نوع نخ بخیه معمولاً به ماهیت زخم بستگی دارد. به طور گسترده، دو نوع بخیه وجود دارد؛ قابل جذب و غیر قابل جذب. آنها را می‌توان به عنوان بخیه های مصنوعی یا طبیعی متمایز کرد. انتخاب نخ بخیه مورد استفاده در حین عمل جراحی به نوع بسته شدن بافت، خطر ابتلا به عفونت و اولویت پزشک بستگی دارد.

نخ بخیه ویکریل و کرومیک دو نخ بخیه قابل جذب هستند که اولی مصنوعی و دومی طبیعی است.

انواع مختلفی از بخیه های جراحی وجود دارد و کاربردهای آنها به نوع ترمیم بافت و مدت زمان لازم برای ماندن بخیه و همچنین سهولت استفاده بستگی دارد. در حال حاضر بخیه های قابل جذب و غیر قابل جذب، مونوفیلامنتی یا پلی فیلامنتی در دسترس هستند. مواد مختلفی وجود دارد که در ساخت بخیه ها استفاده می‌شود. اگر بخیه بافته شده باشد تقریباً همیشه برای نفوذ آسان تر با مواد دیگر پوشیده شده است.

مهمترین مزیت بخیه های قابل جذب این است که به مرور زمان در بدن حل می‌شوند. خاصیت جذب شونده آنها مفید است زیرا جسم خارجی در بدن باقی نمی‌ماند و بیمار برای خارج کردن آن نیازی به مراجعه به پزشک ندارد. علاوه بر این، گاهی اوقات برداشتن بخیه به دلیل محل قرارگیری بخیه ها می‌تواند دشوار باشد، بنابراین بخیه های قابل جذب مفید هستند.

بخیه ‌های قابل جذب سریع التیام می‌یابند و این مزیت را دارند که اسکار کمی باقی بگذارند. احتمال عفونت نیز با این بخیه ها کمتر است، به خصوص اگر تک رشته ای و مصنوعی باشند. بیشتر آنها نیز با محلول های ضد باکتری پوشیده شده‌اند.

نخ ویکریل چیست؟

نخ جراحی ویکریل یک بخیه مصنوعی و قابل جذب است که برای بخیه زدن بافت های نرم خصوصاً در جراحی چشم مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نخ صاف چند رشته ای با حداقل کشش از بافت ها عبور کرده و امنیت گره فوق العاده ای ایجاد می‌کند. نخ بخیه ویکریل 2 تا 4 هفته از بافت حمایت می‌کند و بدون نیاز به کشیدن جذب بدن می‌شود.

در حال حاضر پوشش روان کننده قابل جذبی که بر روی نخ های ویکریل اعمال می‌شود، سهولت عبور بخیه ها از بافت را بهبود بخشیده است و باعث می‌شود استفاده و قابلیت گره زدن آن بهتر شود.

این نخ بخیه پوششی از پلی گلاکتین دارد که اجازه می‌دهد عمل جراحی به روشی بهتر انجام شود، زیرا از بافت به خوبی پشتیبانی می‌کند، بنابراین همه چیز به درستی در جای خود نگه داشته می‌شود.

نخ جراحی ویکریل بخیه ای بسیار محکم ایجاد می‌کند. همچنین با توجه به استریل بودن هیچ گونه عفونتی روی زخم وجود نخواهد داشت که  یک جنبه بسیار مهم در هر جراحی است.

نخ بخیه ویکریل انعطاف پذیر است بنابراین اجازه می‌دهد تا عملکرد خوب و همچنین خاصیت جابجایی بهتری داشته باشد. این امر امکان دستیابی به سطح بالایی از انعطاف پذیری را فراهم می‌کند. بنابراین، کار با آن آسان تر است و سوزن می‌تواند به آرامی با کمترین آسیب از میان بافت ها عبور کند.

استحکام کششی نخ ویکریل بسیار بالا است و امنیت گره بسیار خوبی دارد، بنابراین نیازی به نگرانی در مورد هر نوع فضای خالی نیست. استحکام کششی یکی از جنبه های مهم هر نخ بخیه ای است و نخ های ویکریل استحکام کششی زیادی دارند.

با استفاده از نخ جراحی ویکریل آسیب کمتری در بافت ها ایجاد شده و گره آن خیلی خوب بسته می‌شود.

کاربرد نخ ویکریل

نخ بخیه ویکریل به عنوان یک بخیه استریل برای بستن بافت های نرم در جاهایی که خونرسانی کمتر است، برای بستن عروق، جراحی چشم و چشم پزشکی، آناستوموز معده – روده‌ ای و بستن ساب کوتیکولار پوست و فاسیا کاربرد دارد.

نخ کرومیک چیست؟

نخ جراحی کرومیک یک فیبر پروتئینی با منشأ بیولوژیکی است که از روده کوچک حیوانات، عمدتاً گوسفند یا گاو، به دست می‌آید. به منظور به دست آوردن کتگوت، مجرای روده پس از حذف بافت نرم و سایر بقایا، توسط فرآیندهای جداسازی مکانیکی و شیمیایی، با محلول نمک کروم تصفیه می‌شود.

پس از این عمل تعدادی نوار به دست می‌آید که به صورت رشته های پیوندی پیچیده می‌شوند. سپس با نمک های کرومیک با یک روش مناسب شسته می‌شوند. کتگوت کرومیک معمولاً در الکل یا گلیسیرین نگهداری می‌شود تا از خشک شدن آنها جلوگیری شود، زیرا هنگام خشک شدن سفت می‌شود.

کار با بخیه های کتگوت سخت است و به سرعت قدرت خود را از دست می‌دهد ولی انعطاف پذیری بیشتری دارند. این امر به جراحان کمک می‌کند تا بخیه را راحت تر و بدون آسیب رساندن به بافت های زنده انجام دهند.

کاربرد نخ کرومیک

در حال حاضر مواد بخیه طبیعی از جمله کتگوت به اندازه سابق مورد استفاده قرار نمی‌گیرند. کات گوت یک نخ بخیه خوب است که از پیچاندن رشته ‌های کلاژن روده گاوی به یکدیگر ساخته می‌شود. این نخ دارای خواص بسیار خوبی است اما اکنون در اروپا و ژاپن به دلیل خطر انتقال بیماری از جمله آنسفالوپاتی اسفنجی شکل گاوی (بیماری جنون گاوی) ممنوع است.

بخیه های قابل جذب از جمله نخ جراحی کرومیک توسط بدن به تدریج طی فرآیندهایی مانند هیدرولیز و تجزیه آنزیمی تجزیه می‌شوند. مدت زمان جذب بخیه به نوع نخ بخیه، محل زخم و ویژگی های فردی بیمار بستگی دارد.

نخ جراحی کرومیک در جراحی چشم، بخیه مجاری ادراری و صفراوی، بستن فاسیا و عروق داخلی بزرگ استفاده می‌شود.

تفاوت نخ ویکریل و کرومیک

نخ جراحی کرومیک، یک نخ طبیعی است و از روده گاو، گوسفند یا بز ساخته می‌شود. نخ بخیه کرومیک  جذب کوتاه مدتی دارد و تقریباً به مدت 21 روز از بافت حمایت کرده و سپس جذب بدن می‌شود. این نخ تک رشته ای ساختاری یکنواخت و مقاومت کششی بالایی ارائه می‌دهد. نخ های کت گوت به دو شکل ساده و کرومیک در دسترس هستند که بسته به وضعیت بافت و تشخیص پزشک هر یک از آنها را می‌توان مورد استفاده قرار داد. از آنها برای بستن کلی زخم ها و در عمل های چشم پزشکی، زنان و زایمان و غیره استفاده می‌شود.

نخ جراحی ویکریل از مواد مصنوعی تولید شده و قابل جذب و چند رشته ای می باشد. نخ بخیه ویکریل از نخ های بافته شده (شامل نخ های کوچک به هم بافته شده) گلیکولیدی و ال-لاکتیدی تشکیل شده است. آنها دارای استحکام کششی بالا و زمان جذب طولانی هستند. از آنها می‌توان در جراحی های عمومی، پلاستیک و چشم، زنان، اورولوژی، تروماتولوژی، گوارش و اطفال استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *