پزشکی

سرنگ انسولین برای چیست؟

سرنگ انسولین برای چیست

آنچه در این مقاله می خوانید: انسولین یک هورمون تنظیم کننده سطح گلوکز خون است که با تسهیل دریافت مولکول های گلوکز توسط سلول ها، سطح قند خون را کاهش می‌دهد. با این حال، هنگام ابتلا به بیماری دیابت نوع 1 و 2، لوزالمعده توانایی خود را برای تولید انسولین کافی از دست می‌دهد و در نتیجه سطح قند خون بالا می‌رود. در چنین مواردی پزشک ممکن است تجویز انسولین به صورت خارجی را تجویز کند که از طریق سرنگ باید استفاده شود. در این مقاله به معرفی سرنگ انسولین و سرنگ انسولین برای چیست پرداخته شده است همچنین نحوه استفاده از آن بیان شده است با ما همراه باشید.

سرنگ انسولین چیست؟

سرنگ انسولین یک ابزار پزشکی است که برای تزریق انسولین به بدن طراحی شده است. این سرنگ دارای یک سوزن کوتاه و ظریف است که سطح پوست را می‌شکافد و انسولین را به داخل بدن وارد می‌کند. سرنگ های انسولین بخش مهمی از مراقبت های بهداشتی مدرن را برای بیماران دیابتی مبتلا به دیابت نوع 1 و 2 تشکیل می‌دهند.

این سرنگ ها باید دقیقا مطابق با قوانین و مقررات سازمان غذا و دارو آمریکا استفاده شوند تا از خطر ابتلا به بیماری های مختلف منتقله از طریق خون جلوگیری شود. به همین دلیل توجه به این نکته بسیار مهم است که سرنگ های انسولین فقط یک بار استفاده می‌شوند.

سایز سوزن های سرنگ انسولین

سرنگ های انسولین در بافت های چربی زیر پوست تزریق می‌شوند و نسبتا کم عمق هستند در نتیجه سوزن کوتاهی دارند. سر سوزن انسولین بر اساس معیاری به نام گیج اندازه گیری می‌شود. اندازه گیج سوزن نشان دهنده ضخامت سوزن است، هرچه گیج یک سوزن بزرگتر باشد، قطر سوزن کمتر است. در جدول زیر سایز سوزن به همراه گیج ان بیان شده است.

قطر سوزن برحسب میلی متر سایز گیج
0.33 29
0.3 30
0.25 31
0.23 32
0.2 33
0.16 34

همانطور که در جدول بالا مشاهده می کنید سرنگ های انسولین در سایزهای مختلفی تولید می‌شوند. سرنگ انسولین 0.2 میلی لیتری معمولا برای کودکان (که اغلب به دوزهای بسیار کمی از انسولین نیاز دارند) یا برای افرادی که بینایی ضعیفی دارند، مناسب است.

یک سرنگ 1 میلی لیتری ممکن است برای بزرگسالانی که نیاز به مصرف مقدار زیادی انسولین دارند، مناسب باشد. سرنگ های انسولین در اندازه های 30، 50 و 100 واحدی تولید می‌شوند.

سایز سوزن انسولین

نحوه استفاده از سرنگ انسولین

سرنگ انسولین یکی از انواع سرنگ است و در بیشتر موارد، بیماران مبتلا به دیابت باید انسولین را به صورت روزانه تزریق کنند؛ بنابراین، پیروی از یک روش مناسب برای تزریق ایمن انسولین جهت اطمینان از اثربخشی درمان بسیار مهم است. بیماران می‌توانند مراحل ذکر شده در زیر را برای تزریق ایمن انسولین دنبال کنند.

  • مرحله 1: مطمئن شوید که لوازم مورد نیاز خود را آماده کرده‌اید. این لوازم شامل یک سرنگ، ویال انسولین، الکل و سواب پنبه ای است.
  • مرحله 2: ویال انسولین را به خوبی تکان دهید و پوشش محافظ آن را بردارید.
  • مرحله 3: اکنون، بالای ویال را با یک سواب پنبه ای آغشته به الکل استریل کنید تا از هر نوع آلودگی جلوگیری شود.
  • مرحله 4: درپوش سوزن را از سرنگ خارج کرده و پیستون را تا نقطه دوز انسولین به سمت بالا بکشید.
  • مرحله 5: اکنون سوزن را داخل ویال انسولین کرده و پیستون را فشار دهید تا هوا خارج شود.
  • مرحله 6: سرنگ و ویال را وارونه کنید و پیستون را به سمت علامت دوز مورد نظر به عقب بکشید و مطمئن شوید که هیچ حباب هوایی در سرنگ وجود ندارد.

اکنون سرنگ انسولین شما آماده است و می‌توانید آن را تزریق کنید. انسولین را می‌توان به صورت زیر جلدی در نقاط مختلف بدن تزریق کرد. بیمارانی که نیاز به تزریق روزانه انسولین دارند، باید به طور منظم نقاط هدف را تغییر دهند تا از ناراحتی و سایر عوارض جلوگیری شود. بازوها، شکم، باسن و ران ها از رایج ترین محل تزریق انسولین هستند. مراحل تزریق انسولین عبارتند از:

  • مرحله 1: اول از همه، مطمئن شوید که محل مورد نظر تمیز است.
  • مرحله 2: پوست خود را با انگشت اشاره و شست فشار دهید و سوزن را با زاویه 45 درجه وارد پوست کنید.
  • مرحله 3: پس از وارد شدن سوزن، به آرامی پیستون را فشار دهید تا انسولین به بافت چربی تزریق شود.
  • مرحله 4: پنج ثانیه صبر کنید و به آرامی سوزن را از پوست خارج کنید و ناحیه را با انگشت خود بپوشانید تا از نشت انسولین جلوگیری کنید.
  • مرحله 5: ویال، سرنگ و سوزن را در مکانی امن برای جلوگیری از هرگونه آلودگی یا گسترش عفونت دور بیندازید.

سرنگ انسولین چند سی سی است؟

همانطور که بیان شد سرنگ انسولین در اندازه های مختلف در بازار موجود است. سیلندر این وسایل تزریق به صورت مندرج در حجم های مختلف تولید می‌شوند. سیلندر قسمت استوانه ای است که حامل دارو یا هورمونی است که باید تجویز شود. اندازه سرنگ ظرفیت یا حجم دارویی را نشان می‌دهد که سیلندر می‌تواند حاوی آن باشد.

به طور کلی، سرنگ های انسولین در سه اندازه مختلف در بازار موجود هستند. این اندازه ها شامل 0.3 سی سی یا 30 واحد انسولین، 0.5 سی سی یا 50 واحد، 1 سی سی یا 100 واحد انسولین است.

درجه بندی سرنگ انسولین

سرنگ‌ های انسولین در اندازه ‌های مختلفی از پلاستیک گرید پزشکی تولید می‌شوند. اندازه سرنگ های انسولین بر اساس دوز هورمون تجویز شده توسط پزشک شما تعیین می‌شود. انتخاب نامناسب اندازه سرنگ می‌تواند منجر به تزریق دوز نامناسب انسولین شود که می‌تواند اثربخشی درمان با انسولین را تغییر دهد. سرنگ های انسولین به صورت استاندارد و بر اساس قوانین جهانی درجه بندی می‌شوند.

سرنگ انسولین چند بار مصرف!!!

سرنگ های انسولین برای جلوگیری از انتقال بیماری های منتقله از خون مانند ایدز و هپایت برای یکبار مصرف تولید می‌شوند. سرنگ های انسولین یکبار مصرف از پلاستیک گرید پزشکی تولید می‌شوند. برخی از افراد از این سرنگ ها چندین بار استفاده می‌کنند. اما باید توجه داشته باشید که استفاده مجدد از سرنگ های انسولین، ممکن است باعث ایجاد درد بیشتری هنگام تزریق شود. توصیه می‌شود از مصرف مجدد سرنگ های انسولین خودداری کنید و از آنها برای یکبار تزریق استفاده نمایید.

سخن پایانی: سرنگ انسولین برای افراد دیابتی که نیاز به تزریق انسولین دارند بسیار ضروری است. از اینرو نحوه استفاده و شناخت آن برای استفاده بهتر بسیار کمک می کند. در این مقاله سعی شد به این سوال که سرنگ انسولین برای چیست پاسخ داده شود و نحوه استفاده آن بیان شود امیدواریم که مفید واقع شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *